Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вдосконалив правила надання фінансової підтримки бізнесу

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 27 грудня уніс зміни до Порядків, які регулюють надання фінансової державної підтримки суб'єктам підприємництва. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Так, з метою виконання домовленостей з МВФ, передбачається сфокусувати Програму 5-7-9% виключно на мікро, малих та середніх підприємствах.

Також удосконалено порядки, відповідно до яких здійснюється реалізація програм «Доступні кредити 5-7-9%», «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» та «Доступний факторинг». Зокрема, знято обмеження в отриманні державної підтримки для підприємців:

  • які перереєструвалися на підконтрольну територію України, але не мають змоги релокації бізнесу, проте своєчасно виконують зобов'язання за кредитними договорами та сплачують податки, збори і обов'язкові платежі до держбюджету;

  • які зареєстровані, зокрема, на територіях Херсонської (у тому числі місто Херсон), Миколаївської та Дніпропетровської областей, для яких вже визначена дата завершення бойових дій та тимчасової окупації, але вона ще не внесена до Переліку територій активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини