Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ викрило компанії відомого конвертатора, які допомагали ухилятися від сплати податків великим мережам роздрібної торгівлі

Реклама

Бюро економічної безпеки викрило компанії відомого конвертатора, що допомагали ухилятися від сплати податків. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Як зазначається, детективи бюро провели 35 обшуків та оглядів у компаніях, підконтрольних одному з найбільших конвертаторів України.

Нелегальні послуги з ухилення від сплати податків та легалізації коштів одержаних злочинним шляхом згадувані підприємства надавали переважно великим мережам роздрібної торгівлі.

За результатами обшуків вилучено комп'ютерну техніку, а також речі та документи, що мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Загальна сума збитків, підтверджена проведеними судово-економічними експертизами, складає 767 млн грн.

Однак, за підрахунками аналітиків, обсяг фінансових операцій з ПДВ згадуваної групи компаній за 2020-2023 роки - 21 млрд грн. Наразі вживаються заходи щодо встановлення остаточної суми збитків, завданих бюджету.

За попередньою інформацією, «король обналу» координував злочинну діяльність підприємств, перебуваючи закордоном.

Директорам двох юридичних осіб вже повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК.

Фото з сайту БЕБ.

Як керівнику оцінити надійність контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що включає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв?язках.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини