Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польща збереже ембарго на імпорт українського зерна до розроблення ЄС нових правил

Реклама

Заборона на ввезення українського зерна до Польщі зберігатиметься поки на рівні ЄС не будуть розроблені нові правила. Про це заявив Міністр сільського господарства і розвитку села Чеслав Секерський, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми маємо підтримувати ембарго, доки не буде узгоджено умови, які його замінять. Я вважаю, що добрим рішенням буде запровадження ліцензування транспорту з використанням водночас транзитних шляхів за межами Польщі", - сказав Секерський.

Він також висловився щодо обмеження зерна, яке надходить, наголосивши, що його експорт повинен йти іншим маршрутом, ніж європейський чи польський.

"Тому що завжди є певний ризик, навіть під час транзиту, що частина зерна та іншої сільгосппродукції залишиться в Польщі", - зазначив польський міністр.

Нагадуємо, після зняття у вересні 2023 року Європейським Союзом обмежень на імпорт агропродукції з України, Польща, Угорщина та Словаччина запровадили односторонні заборони на ввезення українських зернових.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини