Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанія Фрідмана подала позов проти України через націоналізацію Сенс Банку

Реклама

Компанія ABH Holdings SA подала запит на арбітраж і позовну заяву проти України через націоналізацію Sense Bank, про це йдеться у заяві компанії.

Позов подано до Міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів (ICSID) під егідою Світового банку у Вашингтоні, округ Колумбія.

Заявлена сума становить понад один мільярд доларів США. Правовою підставою позову є Договір між Бельго-Люксембурзьким економічним союзом та Урядом України про взаємне сприяння та захист інвестицій.

"Поєднуючи методи корпоративного рейдерства та військової спекуляції, українська влада незаконно відібрала банк у його законних власників, бенефіціарів та акціонерів, включаючи UniCredit Bank та The Mark Foundation for Cancer Research", - також йдеться у заяві.

Нагадаємо, 20 липня 2023 року Правління Національного банку України прийняло рішення про виведення з ринку системно важливого банку АТ «СЕНС БАНК», відповідно до якого Виконавча дирекція Фонду прийняла рішення про запровадження в банку тимчасової адміністрації.

Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією НБУ прийнявши постанову «Про участь держави у виведенні системно важливого банку з ринку», та визначив Міністерство фінансів України органом управління корпоративними правами за акціями АТ «СЕНС БАНК», що належать державі. Згодом держава стала власником Sense Bank.

Читайте також: Апеляційний суд підтвердив арешт часток у "Київстарі" та інших компаній у справі Фрідмана

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини