Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2024 році зростуть виплати роботодавцям за працевлаштування ВПО

Реклама

У минулому році держава компенсувала 181 млн грн роботодавцям, які працевлаштували понад 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Понад 8 тисяч роботодавців отримали від Уряду компенсацію у 2023 році за працевлаштування 14 400 українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. Загалом підприємцям було перераховано 181 млн грн компенсації. Завдяки фінансовому стимулюванню роботодавців за цією програмою, ми допомагаємо ВПО швидше знайти роботу на новому місці»,- зазначила заступниця Міністра економіки Тетяна Бережна

Вона додала, що у 2024 році розмір компенсацій тим, хто братиме на роботу переселенців підвищено. З 1 січня вона складатиме до 7 100 грн на місяць, а з квітня - до 8 000 грн. Окрім того, збільшено тривалість виплати компенсації - з двох до трьох місяців, а за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю роботодавець зможе отримувати компенсацію протягом 6 місяців.

У міністерстві нагадали, щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом) або гіг-контракт з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через Портал "Дія" або в паперовій формі у центрі зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини