Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Білий дім підтримує конфіскацію заморожених активів росії на суму близько $300 млрд для відновлення України

Реклама

Адміністрація Президента США Джо Байдена підтримала законопроєкт, що дає змогу конфіскувати заморожені активи рф на суму близько $300 млрд, щоб направити їх на відновлення України. Як повідомили liga.net, про це проінформував Bloomberg з посиланням на записку Ради національної безпеки США до Конгресу.

"Законопроєкт надасть виконавчій владі повноваження, необхідні для арешту російських суверенних активів на користь України", - йдеться у записці.

Підтримка Байденом цього кроку з'явилася на тлі блокування республіканцями в Конгресі виділення Україні понад $60 млрд, частково через побоювання, що Вашингтон зазнає надто великого фінансового тягаря, зазначає видання.

Адміністрація Президента також хоче узгодити цей крок із союзниками по G7, особливо в Європі, де зберігається близько 200 мільярдів доларів заморожених активів РФ та де менше підтримують їхній арешт, особливо в односторонньому порядку.

Очікують, що ця тема буде піднята на зустрічі лідерів G7 в другу річницю вторгнення рф в Україну.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини