Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

716 млн грн збитків: НАБУ та САП викрили схему розкрадання електроенергії "Укренерго"

Реклама

НАБУ та САП викрили схему заволодіння електричною енергією НЕК «Укренерго», збитки від якої складають понад 716 млн грн. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Як зазначається, у березні 2022 року ТОВ «Юнайтед Енерджі», на той час один з найбільших в Україні трейдерів, закупила у НЕК «Укренерго» електричну енергію на суму понад 716 млн грн.

Незважаючи на заборгованість компанії, керівник відповідного департаменту «Укренерго» не зупинив продаж. При цьому гарантом оплати виступив один із комерційних банків, а рішення про видачу гарантії голова правління прийняла одноосібно і з порушенням процедури.

Надалі електроенергію продали реальним учасникам ринку, а отримані кошти вивели на рахунки закордонної компанії, підконтрольної організатору схеми, який також є бізнес-партнером учасника справи НАБУ і САП про розкрадання коштів «ПриватБанку».

Гроші за поставлену електроенергію НЕК «Укренерго» так і не одержало, а після звернення до банка-гаранта з вимогою про погашення заборгованості отримало відмову.

Суд, за клопотанням правоохоронців, наклав арешт на кошти у сумі понад 700 млн грн на рахунках залучених до схеми компаній. Також вдалось заблокувати кошти на рахунках підконтрольної організатору схеми компанії у двох європейських країнах.

У межах кримінального провадження офіційні підозри отримали: особа, яка організувала оборудку, експосадовець товариства, голова правління банку та директор приватної компанії.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини