Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польські перевізники погодились призупинити блокаду кордону до 1 березня

Реклама

Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з польськими перевізниками, відповідно до якої протестувальники призупиняють блокаду пунктів пропуску на польсько-українському кордоні до 1 березня. Про це заявив Міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак, передає «Інтерфакс-Україна».

"Ми підписали угоду з представниками польської транспортної галузі, результатом якої буде припинення протестів на автомобільних прикордонних переходах у трьох місцях до 1 березня: "Корчова", "Хребенне", "Дорогуськ", - повідомив Клімчак.

На сайті Мінінфраструктури Польщі зазначається, що сторони уклали взаємні домовленості для створення умов із продовження діяльності, спрямованої на вирішення проблем польської транспортної галузі та відновлення балансу на міжнародному ринку автомобільних перевезень між Польщею та Україною.

Угода складається із семи пунктів, серед яких: законодавча робота, спрямована на зміну національного законодавства, пропозиції щодо внесення змін до угоди ЄС-Україна, моніторинг виконання досягнутих домовленостей між польською та українською сторонами, зокрема, щодо поліпшення прикордонного оформлення порожніх транспортних засобів з України, посилення системи контролю польських служб із виявлення несанкціонованого транспорту, що не підпадає під дію угоди ЄС-Україна.

У рамках угоди представників комітету протестувальників було запрошено для роботи до створеної в Мінінфраструктури команди із вирішення проблем на польсько-українському кордоні.

Міністр висловив сподівання, що до 1 березня 2024 року вдасться реалізувати дії, зазначені в підписаній угоді.

"Моя мета - домогтися балансу на міжнародному ринку вантажних автомобільних перевезень між Польщею та Україною і забезпечити відповідний захист інтересів вітчизняних автоперевізників", - наголосив Клімчак.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали страйк на українсько-польському кордоні та заблокували рух вантажного транспорту у трьох напрямках - "Корчова - Краківець", "Хребенне - Рава Руська", "Дорогуськ - Ягодин". З 23 листопада мітингувальники також перекрили рух на пункті пропуску "Медика - Шегині", однак 6 січня його розблокували.

Читайте також: Порушення строків виконання зобов'язань та збитки через блокування кордону: до чого бізнесу потрібно готуватись вже зараз

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Новини, нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини