Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія готує проєкт про продовження на рік безмитного режиму для експорту з України

Реклама

Європейська комісія, попри протести сусідів України, готує проєкт постанови про продовження на рік, до середини 2025 року, безмитного режиму для експорту з України, сказав міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкєрський, передає liga.net.

При цьому польску пропозицію про відновлення квот відхилили.

"Проблема негативних наслідків імпорту з України стає дедалі помітнішою в країнах Західної Європи й стосується дедалі ширшого спектра товарів, а не лише зерна. Франція, Австрія і Німеччина кажуть про загрозу ринкам зерна, птахівництва, фруктів і цукру. Ці країни кажуть, з-поміж іншого, про необхідність відновлення тарифних квот, дія яких зараз призупинена за правилами ЄС. Польща підтримує ці вимоги, ми звернулись до Європейської комісії з проханням відновити тарифні квоти на деякі чутливі товари, але це було відхилено Єврокомісією", - цитує міністра видання Business Insider.

Міністр планує найближчим часом зустрітися з єврокомісаром торгівлі Валдісом Домбровскісом та пропонуватиме додати до постанови Єврокомісії новий захисний механізм, який передбачатиме застосування регіональних обмежень, "якщо ринкова проблема зачіпатиме не весь Євросоюз, а одну країну чи регіон".

Він додав, що Польща також розглядає запропонований Україною механізм ліцензування експорту сільгосппродукції. Таке рішення за умови підтримки з боку Єврокомісії, могло б бути прийнятним.

Також, за словами Сєкєрського, у Польщі існує політична воля розвивати транзитну інфраструктуру для експорту української продукції.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Читайте також:

Польські перевізники припинили блокаду пунктів пропуску на кордоні з Україною

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини