Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна фактично виконала всі домовленності з Польщею для розблокування кордону - Кубраков

Реклама

Українська сторона виконала фактично всі домовленості для розблокування кордону, які були погоджені з польськими колегами. Про це повідомив Віцепрем'єр-міністр з відновлення України - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Кубраков перерахував низку заходів, які наприкінці грудня погодили на рівні міністерств обох країн, та розповів про стан їх виконання. Вони, зокрема, включають:

  • створення окремого пасу в онлайн-черзі для порожніх вантажівок на пункте пропуска «Ягодин - Дорогуськ». «Технічно ця можливість стане доступною, як тільки буде відновлено стабільний рух на пункті пропуску, буде оцінена ефективність такого рішення», - зазначив міністр;

  • відкриття пункту пропуску «Угринів - Долгобичув» для порожніх вантажівок. Він виконаний;

  • реалізація пілотного проєкту на пункті пропуску «Нижанковичі - Мальховіце» без реєстрації в електронній черзі перетину кордону. Тестування триватиме один місяць, після чого буде оцінена його ефективність. Позиція Міністерства відновлення полягала в реалізації цього заходу лише після розблокування кордону. 16 січня реєстрація призупинилась.

Крім того сторони погодили запуск спільної Робочої групи для аналізу ситуації на ринку двосторонніх перевезень та забезпечення ефективного митного та прикордонного контролю. Результатом її роботи стане спільний план дій на рівні міністерств для збалансування ринку двосторонніх перевезень та зменшення черг на кордонах.

Кубраков подякував Міністру інфраструктури Польщі Даріушу Клімчаку та його команді за зусилля для вирішення проблеми.

Зі свого боку, польське міністерство, в рамках домовленностей з протестувальниками, взяло на себе зобов'язання забезпечити пошук джерел для виплати компенсацій перевізникам, які втратили східні ринки через повномасштабне вторгнення рф в Україну, посилити перевірки для запобігання каботажним перевезенням, створити систему контролю за транспортними послугами українських компаній.

Нагадаємо, 16 листопада Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з польськими перевізниками, результатом якої стало призупинення блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини