Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стефанчук розповів, які зауваження до законопроєкту про мобілізацію Рада передала Кабміну

Реклама

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів в інтерв'ю агентству «Укрінформ» про зауваження до відкликаного законопроєкту про мобілізацію та коли у парламенті може з'явитися його доопрацьована редакція.

«Відповідний законопроєкт відкликано не просто так. Парламент України впродовж тривалого часу дуже уважно вивчав цей документ, проводив дискусії. За результатами загального обговорення, яке проходило в закритому режимі на рівні Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони і розвідки, було висловлено низку пропозицій і зауважень до цього проєкту», - зазначив Стефанчук.

На його думку, задача військових - отримувати успіхи на фронті, а задача політиків - формувати політичні і юридичні механізми.

«Проте над регулюванням таких важливих і чутливих процесів, як мобілізація, необхідно працювати разом. Ми почули військових, військові почули нас, далі працюємо над формуванням правильного мобілізаційного правового механізму», - додав спікер ВР.

За його словами, уряд відкликав відповідну законодавчу ініціативу, а парламент передав свої зауваження, основними серед яких є питання обмеження конституційних прав громадян, мобілізації інвалідів третьої групи, доцільності і прийнятності електронного вирішення питань, пов'язаних з обліком військовозобов'язаних, а також низка соціальних гарантій для військовослужбовців.

Стефанчук зазначив, що конкретні терміни подання до парламенту нового законопроєкту не обговорювались та підкреслив, що важливий не строк, а якість правового матеріалу, який надходить до Верховної Ради.

«Як тільки він буде готовий, ми знову розпочнемо предметний розгляд», - сказав спікер парламенту.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини