Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Польщі пропонують запровадити локальні заборони на ввезення українських яєць, м’яса птиці та цукру

Реклама

Польский комісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський вперше публічно та офіційно висловив незгоду з обмеженнями, запропонованими Валдісом Домбровскісом, заступником голови Єврокомісії з питань торгівлі, пише  i.pl.

Це стосується лімітів на імпорт яєць, птиці та цукру. При їх визначенні за базовий мав бути минулий рік, коли був дуже великий приплив українських товарів до ЄС. Януш Войцеховський підкреслив, що складна ситуація, пов'язана з надмірним імпортом, поширюється на весь ЄС.

"Я не хочу вдаватися в деталі, тому що це внутрішня робота Комісії, але я пропоную дещо інший спосіб визначення базового року, який би більше захищав ринок ЄС у цих трьох продуктах", - сказав єврокомісар.

За неофіційною інформацією, це середній обсяг імпорту за останні три роки. Комісар Войцеховський висловив сподівання, що будуть знайдені рішення, які стабілізують ситуацію.

Комісар Войцеховський також висловив думку, що повне відкриття ринку ЄС для українських товарів допомагає росії закріпити свої здобутки на ринках Азії та Африки, всупереч намірам Євросоюзу.

"росія досягає двох своїх імперських цілей. Це витісняє Україну зі світових ринків, а водночас дестабілізує ринок у Європі, сіє плутанину та викликає занепокоєння", - підкреслив Януш Войцеховський. На його думку, ЄС не може допустити, щоб росія назавжди посідала місце України на ринках Азії чи Африки.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Нагадаємо, Єврокомісія готує проєкт про продовження на рік безмитного режиму для експорту з України

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини