Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Синхронізація застосування санкцій Україною та міжнародним співтовариством - законопроєкт

Реклама

Народні депутати пропонують посилити ефективність політики України у сфері запровадження санкцій, забезпечивши синхронізацію санкцій з міжнародним співтовариством. Відповідний проєкт № 10434 зареєстровано у Верховній Раді.

Проект передбачає розширення переліку підстав для застосування Україною санкцій, зокрема пропонується додати такі підстави:

  • рішення уповноважених органів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії;

  • рішення уповноважених органів Сполучених Штатів Америки;

  • рішення уповноважених органів Канади та Японії.

Також пропонується покласти на Кабінет Міністрів України обов'язок у триденний строк вносити пропозицію на розгляд РНБО про застосування нових санкцій, їх зміни чи скасування у разі ухвалення рішення або регламенту Ради Європейського Союзу, рішення уповноважених органів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучених Штатів Америки, рішення уповноважених органів Канади та Японії, що стосується запровадження, внесення змін або скасування санкцій проти держави-агресора, іноземної юридичної особи, яка перебуває під контролем держави-агресора, чи фізичної особи, інших суб'єктів, які створюють реальні та/або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності та/або порушують права і свободи людини і громадянина в Україні.

Законопроектом пропонується також зобов'язати Уряд України у тижневий строк з дня набрання чинності цим Законом внести на розгляд РНБО пропозицію щодо приєднання України до всіх санкцій, які діють на момент набрання чинності цим Законом та були запроваджені на основі рішення або регламенту Ради Європейського Союзу, рішення уповноважених органів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії або рішення уповноважених органів США, Канади та Японії.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини