Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив до другого читання законопроєкт про спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок

Реклама

Комітет ВР з аграрної та земельної політики рекомендував прийняти у другому читанні законопроєкт № 9627, який передбачає спрощення процедури зміни цільового призначення землі із сільськогосподарської на промислову. Про це повідомив заступник голови Комітету Дмитро Кисилевський у ФБ.

«Прискорення та скасування певних процедур дозволить скоротити час від подання заявки на зміну цільового призначення землі під будівництво заводу до її затвердження з 1-3 років до 1,5 місяці. Це буде дуже актуально, коли в Україні почнеться післявоєнна відбудова економіки. Ми маємо запропонувати інвесторам зручну й швидку процедуру виділення землі під промислові об'єкти», - зазначив Кисилевський, який є одним з ініціаторів цього законопроєкту.

За його словами, таке спрощення дозволить ліквідувати багатомільярдний корупційний ринок для чиновників, які заробляли на «прискоренні» дозволів.

На думку народного депутата, після прийняття законопроєкту сенс хабарів за переведення землі з сільськогосподарської у промислову втратить сенс.

"Ця ініціатива є одним з елементів Плану розвитку переробної промисловості в Україні. В цьому ж пакеті рішень мої ініціативи щодо страхування воєнних ризиків, компенсації капітальних інвестицій через податки, розвиток індустріальних парків, локалізація при публічних закупівлях та інші", - резюмував заступник голови Комітету.

Нагадаємо, 9 листопада прийняла за основу законопроєкт № 9627, яким передбачається спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок. Детальнiше за посиланням.

Контролюйте незаконні дії щодо ваших земельних ділянок у сервісі SMS-Маяк Земля. Моніторинг Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7 та миттєве сповіщення про зміни. Спробуйте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини