Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет рекомендує прийняти в цілому проєкт про електронні аграрні розписки

Реклама

Комітет рекомендував прийняти законопроєкт № 9266 про аграрні розписки у другому читанні та в цілому, про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Тепер закон має назву «аграрні ноти». Це новий фінансовий інструмент, що є більш сучасним аналогом аграрних розписок. Запровадження аграрних нот надасть доступ нашим аграріям до дешевих фінансування їх бізнесу", - зазначив Гетманцев.

Нагадаємо, Рада ухвалила цей проєкт в за основу ще в липні.

Електронна аграрна розписка є документом, який є самостійним предметом обігу на ринках капіталу, може бути об'єктом купівлі-продажу та інших правочинів, є джерелом одержання прибутку, виступає різновидом грошового капіталу. Іншими словами за своєю правовою природою аграрна розписка є неемісійним цінним папером.

Також проект розширює коло суб'єктів, які можуть видавати електронні аграрні розписки у порівнянні з традиційними паперовими за рахунок сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, члени яких мають у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення або право користування такою земельною ділянкою.

Електронна аграрна розписка встановлює забезпечення виконання зобов'язань боржника за електронною аграрною розпискою заставою його майбутнього врожаю. Крім застави майбутнього врожаю,законопроект передбачає можливість та порядок застави живих тварин та продуктів тваринного походження, продуктів рослинного походження, продуктів їх первинної переробки гарантії прав та законних інтересів кредиторів у випадку таких застав.

LIGA360 LEGAL SOLUTION - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини