Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновив правила оборонних закупівель в умовах воєнного стану

Реклама

Кабмін постановою від 1 лютого 2024 р. № 122 вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2022 р. № 1275 "Деякі питання здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану". Зміни діють з 7 лютого 2024 року.

Зокрема, встановлено заборону державним замовникам:

  • здійснювати закупівлі товарів, робіт і послуг у громадян рф та білорусі (крім тих, що проживають на території України на законних підставах), російських та білоруських компаній та компаній, бенефіціари та акціонери (частка 10 і більше відсотків), яких є у громадян рф та рб. Крім випадків, коли активи в установленому законодавством порядку передані в управління АРМА;

  • здійснювати закупівлі товарів походженням з російської федерації / республіки білорусь, за винятком товарів, необхідних для ремонту та обслуговування товарів, придбаних до 19 жовтня 2022 року.

Крім цього, уточнено, що державні замовники здійснюють оборонні закупівлі товарів і послуг оборонного призначення, інших товарів і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. грн, робіт оборонного призначення та робіт для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони у разі, коли їх вартість дорівнює або перевищує 1,5 млн грн (крім закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю, а також закупівлі озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин та послуг із розроблення, ремонту, модернізації озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин, товарів, робіт і послуг для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд), в електронній системі закупівель в один із таких способів:

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини