Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Управління персоналом та дієва корпоративна культура. Глибока розмова з HR директором "Імпорт-Офіс Україна" Новини компаній

13 лютого 2024, 09:08
562
0
Автор:
Реклама

Сьогодні ми маємо можливість глибше пізнати підходи до підбору фахівців та управління людськими ресурсами від Олени Буслової, HR директора відомої української компанії «Імпорт-Офіс Україна». 

ТОВ «Імпорт-Офіс Україна» - національний постачальник канцелярських товарів, товарів для творчості та товарів для офісу, власник відомих українських Брендів BUROMAX, ZiBi та BUROCLEAN. В цьому році компанія відзначатиме своє 30-ти річчя. 

Журналіст: Доброго дня, Олено! Рада знайомству, дякую, що погодилися поділитися інформацією про Вашу роботу в компанії «Імпорт-Офіс Україна».  

Олена Буслова, HR директор: Добрий день! Звісно, рада бути тут.  

Ж: Давайте розпочнемо з опису культури компанії. Як Ви характеризуєте її основні риси, цікаво, як вони трансформуються в умовах повномасштабного вторгнення росії до України? 

ОБ: На сьогоднішній день нас вже більше 300. 

Розвиток корпоративної культури - це те зернятко, з якого почав зароджуватися наш бізнес, якому в цьому році виповнюється 30 років. На думку власників, саме здорова корпоративна культура - це запорука успіху,  а ось елементи токсичності в ній можуть привести до руйнування бізнесу, особливо в моменті війни, коли люди в постійному стресі.  

В деяких компаніях культура - це набір нудних правил, які читаються лише при прийомі на роботу, а в повсякденному житті про них мало хто згадує. 

У нас це візитка, яка постійно в русі: тепла офісна атмосфера спонукає до комфортної праці. Новий офіс, купа безкоштовних смаколиків, поважне та з абсолютним розумінням ставлення керівництва до працівників, і працівників між собою. Різноформатне навчання: дистанційне, аудиторне. Зрозуміла політика затрат. Дружній формат взаємозв'язку між клієнтами, партнерами та потенційними працівниками. Вже більше 5 років моєї праці в компанії «Імпорт-Офіс Україна» я віддаю належне розвитку позитивної корпоративної культури. 

Саме головне адаптувати культуру під щоденні зміни.  

Сьогодні вчорашні, серйозні, стримані програми адаптації переходять в стан душевних бесід, а повсякденні суто робочі стосунки - більше схиляються до дружніх. 

Говоримо про все - про те, що хвилює і про те, від чого кайфуємо. 

Тобто, наша культура ґрунтується на взаєморозумінні, підтримці та взаємодопомозі. У теперішній період важких випробувань це стало визначальною складовою робочого оточення. 

У нас в компанії Імпорт-Офіс Україна цінується не лише професійна компетентність, а й тепло та позитив, які несуть наші колеги. Ми пишаємося відкритою командною атмосферою та прагнемо до спільного розвитку. 

Ж: Які принципи підбору нових співробітників ви враховуєте? 

ОБ: Тут є місце кожному, хто прагне результатів та вмотивований діяти без зупинки - креативити, міркувати, працювати в кайф.  

Ми по крупинці збираємо та поповнюємо нашу команду. Плинність занадто низька для активного рекрутингу, але динамічно з'являються нові проекти, під які ми шукаємо професіоналів своєї справи та працюємо над умовами їх мотивації та кар'єрного зростання.  

Великий акцент приділяємо на професійні досягнення та навички, але одночасно розглядаємо й людські якості, з'ясовуємо, наскільки новий кандидат: 

  • легко знаходить спільну мову з іншими людьми  

  • добре планує та не губиться у стресових ситуаціях 

  • працьовитий 

  • з високою енергійністю  

Важливо для нас забезпечити, щоб нові члени нашої команди розділяли наші цінності та були готові до ефективної співпраці.  

А далі нові співробітники проходять ефективне навчання. 

Ж: Олено, як відбувається це навчання?  

Олена: Ми постійно вдосконалюємося! 

Оптимізуємося, автоматизуємося, оновлюємося, стрімко прориваємося до нового майбутнього.   

Портал по дистанційному навчанню готується до запуску. Впевнені, що це ще одна запорука вибудови довгострокових відносин з нашими працівниками через навчання та кар'єрне зростання. Один із розділів порталу буде мати структуровану програму розвитку. Ця програма міститиме обов'язкове навчання для новачків в рамках програми адаптації та програми подальшого професійного розвитку. За її результатами буде формуватися індивідуальний план розвитку кожного працівника. Далі, разом з керівником, співробітник обиратиме бажані програми, за допомогою яких буде вдосконалювати свої знання та навички.  

Варто зауважити, що сам підхід до навчання буде змішаним: аудиторним, дистанційним (електронним) та місцевим (на робочому місці). 

Пізніше до цього порталу скеруємо увагу наших клієнтів. Вони  також зможуть покращувати свої знання про нашу продукцію. Але про це, згодом. 

Також у нас є навчання для відділів, наприклад, кожної середи менеджери департаменту закупок та маркетингу проводять навчання менеджерам департаменту продажів. А всіх новеньких в перші робочі дні ми веземо до нашого логістично-складського центру, щоб кожен поринув у масштаб бізнесу від самого початку.  

Випробувальний термін - залишається в минулому. Сьогодні кредит довіри до нового працівника надається з його першого дня праці. Не має різниці, скільки ти працюєш в компанії, ти маєш бути ефективним щодня. Є результат - є можливість зростати. 

Ж: Розкажіть, будь ласка, як Ви підтримуєте командний дух у важкі часи? 

ОБ: Постійний розвиток корпоративної культури. Успішний запуск програми утримання людей, яка націлена на те, щоб працівники почували себе щасливими та не мали найменшого наміру розглядати пропозиції інших роботодавців. 

Щоденно працюємо, як над матеріальною так і нематеріальною мотивацією. Намагаємося збалансовувати ці складові. Щорічно вимірюємо рівень задоволеності компанією, аналізуємо причини, які спонукають до звільнення працівників. 

У всіх буває час поганого настрою чи самопочуття, і наші люди не виняток. Якщо хтось із самого ранку себе почуває погано, розуміючи, що йому краще сьогодні не стане, - достатньо повідомити свого керівника і залишитися вдома, працюючи віддалено. 

Бізнес-процеси оптимізуємо, попереду в нас автоматизація процесів для максимальної зручності. 

А нашому Дайджесту про життя компанії вже 18 місяців, тобто 18 випусків.  З Дайджесту ви дізнаєтеся про всі події компанії та наших колег, про наші плани, результати, а ще про волонтерські проекти та цікаві поради, наприклад, як виживати в умовах війни.  

Та це ще не все - трансфер від метро до офісу та назад після роботи. Робочий день - до 17:00 години з безліччю щоденних смаколиків. Наш молодий сад з квітами та місцями для відпочинку  - можливість перепочити, поспілкуватись з колегами в затишку, сповненому ароматом квітів. 

Не лише в офісі, але й у кожному домі - ми з Вами. Розвиваємо корпоративне волонтерство - підтримуємо наших хлопців-Захисників України та їх родини.  

Компанія має політики: відсутності штрафів; компенсації відпусток та лікарняних; допомоги в разі скрутних ситуацій. 

Ж: Це надзвичайно важливо. Як компанія «Імпорт-Офіс Україна» реагує на війну в Україні, зокрема у плані розвитку та утримання позицій на ринку? 

ОБ:  Для нас важливо залишатися стійкими та продовжувати розвиватися. 

Ми не просто не зупиняємось, а запускаємо нові проекти. Наші показники ми вже звіряємо з показниками 2021 року. Те, як ми поставились до наших партнерів з перших днів повномасштабного вторгнення ворога в Україну, стало, з часом, нашим підсиленням взаємодовіри. Ми отримали багато слів вдячності та слова: тепер Ви не просто наш постачальник, а надійний перевірений Партнер. Це дорогого вартує. Ми проходимо випробування війною на стійкість, гнучкість, людяність та спроможність тримати удари, втримувати бізнес, підтримувати людей. Допомагати ЗСУ! 

Тішимось теплою та дружньою атмосферою, яка панує серед наших Людей: взаємопідтримка, щирі усмішки, легке спілкування та позитив додають сили та прискорюють будь-які проекти в їх реалізації.  

Цінно те, що ідеї, пропозиції про будь-які покращення, завжди підхоплюються колегами та керівництвом.  

Ми запрошуємо, долучайтеся до нашої Родини, де кожен внесок рахується, а душа компанії б'ється в ритмі позитиву та прогресу! 

Всім нашим колегам - ДЯКУЄМО, що Ви з нами! Разом пережили Covid, переживаємо війну та готуємося до Перемоги. 

Ж: Дякую, Олено, за це цікаве та щире інтерв'ю, за  детальний огляд Вашої роботи в компанії «Імпорт-Офіс Україна»! Все що Ви розповіли свідчить про те, що компанія - приклад для інших бізнесів. Впевнена, що Ваші колеги цінують те, що працюють саме в цій компанії. Успіхів, процвітання вашому бізнесу, натхнення та вмотивованості всім Вашим колегам та щира повага керівництву «Імпорт-Офіс Україна» 

ОБ: Дякую Вам за можливість поділитися нашою історією! 

Інформаційна довідка: 

ТОВ «Імпорт-Офіс Україна», Українська компанія, національний постачальник канцелярських товарів, товарів для творчості та товарів для офісу, власник відомих українських Брендів BUROMAX, ZiBi та BUROCLEAN.  

«Імпорт-Офіс Україна» в цифрах: 29 років на ринку України. 3 власні українські Бренди, 9 ексклюзивних ТМ. Понад 130 ТМ у загальній дистрибуції. Асортимент ТМ BUROMAX понад 3500 sku, ZiBi - 1600 артикулів. Більше ніж 12 000 артикулів в асортименті Імпорт-Офіс Україна загалом.  

В 2020 році компанія «Імпорт-Офіс Україна» організувала ефективну роботу нового власного складського комплексу площею 3 500 м2.  

Також у нас є накопичувальний склад площею 1000 м2 та склад тимчасового зберігання площею 5000 м2. 

Є власний автопарк на 21 автомобіль, а ще два авто були передані на потреби ЗСУ. 

Та головне - це люди: колектив з більше 300 професіоналів та понад 1000 партнерів.  

Основним напрямком діяльності є гуртові постачання канцелярських товарів та товарів для офісу. На сьогодні компанія є одним з лідерів ринку, має широку та ефективну мережу дистрибуції, через яку здійснює постачання товарів в усі регіони країни, а також є постачальником канцелярських товарів, товарів для творчості та госптоварів в основні мережеві роздрібні структури. 

Контакти для зв'язку: 

e-mail: m.dir@import-office.com.ua 
Моб.: 067-242-26-37, Наталія Варченко 
Директор з маркетингу ТОВ "Імпорт-Офіс Україна" 

http://www.import-office.com.ua 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини