Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвіл на застосування праці іноземців можуть скасувати - проєкт

Реклама

Народні депутати запропонували скасувати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Відповідний законопроєкт № 11006 зареєстровано у Верховній Раді.

Проєкт передбачає скасування усіх норм, пов'язаних в дозволом на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Для отримання посвідки на постійне проживання та тимчасове проживання подаватиметься трудовий договір (контракт), гіг-контракт, а для осіб, які мають статус закордонного українця подається трудовий договір (контракт), гіг-контракт та посвідчення закордонного українця.

Такі зміни дозволять зняти додаткове навантаження на підприємця та стимулюватимуть державу переглянути власну міграційну політику, вважають автори законодавчої ініціативи.

У пояснювальній записці також підкреслили, що скасування дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства може стати першим кроком у процесі оновлення ринку праці. На сьогодні є достатньою кількість контролюючих органів, які можуть ефективно виконувати свої повноваження для контролю за дотриманням законодавства у сфері щодо легальності перебування іноземних громадян в Україні. Також, достатньою є й кількість законодавчих норм для вирішення більшості проблем, які мав вирішувати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Як HR-спеціалісту ефективно оперувати із щоденним потоком інформації? На ІТ-платформі LIGA360:HR. Знаходьте відповіді з гострих питань кадрового адміністрування, правові позиції, новини й аналітику. Дізнайтеся більше про переваги LIGA360:HR за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини