Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки ДСНС: створено е-реєстри щодо аудиту пожежної та техногенної безпеки

Реклама

ДСНС створила і впроваджує в роботу нові електронні сервіси для забезпечення організації незалежного аудиту пожежної та техногенної безпеки суб'єктів господарювання, повідомили в МВС.

Мета створення е-реєстру - спростити ведення бізнесу та обмежити кількість різних перевірок.

Восени 2022 року парламент ухвалив Закон № 2655-IX щодо дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності, який дає змогу суб'єктам господарювання із середнім та/або незначним ступенями ризику ініціювати на своїх об'єктах незалежний аудит відповідності вимогам пожежної й техногенної безпеки. 

Це, своєю чергою, дозволить укласти договори страхування й зменшити кількість планових перевірок, збільшити період між ними й посилити гарантії відшкодування збитків у разі порушення бізнесом вимог пожежної безпеки.

«На сьогоднішній день у нас близько 205 тисяч суб'єктів господарювання з середнім і незначним ступенями ризику. У кожного суб'єкта є орієнтовно по 1-2 об'єкти, тобто загалом налічується 320-330 тис. об'єктів, які можуть піти шляхом аудиту і страхування», - зазначили в ДСНС.

За умови наявності страхового поліса цивільної відповідальності планові перевірки суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику можуть не проводитися до 6 років поспіль, а з низьким ступенем ризику - до 10 років. Аудит не тягне за собою негативних наслідків і санкцій та є добровільним. 

За період із дня ухвалення закону вдалося провести велику підготовчу роботу й наразі на сайті ДСНС запрацювала електронна форма, через яку зацікавлені організації й експерти можуть подати документи для проходження професійної атестації та отримання кваліфікаційного сертифіката.

Окрім того, впроваджено е-реєстр організацій, які проводять аудит пожежної та техногенної безпеки, та експертів у сфері пожежної і техногенної безпеки, куди вноситимуть записи про видані сертифікати, та Реєстр договорів страхування, укладених за результатами аудиту й отриманих актів.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2024 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні 

Читайте також:

Понад 200 тисяч підприємств можуть відтермінувати планові перевірки ДСНС: які умови

Зміни правил пожежних перевірок: до чого готуватися бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини