Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент провів зустріч із представниками Ради з питань підтримки підприємництва

Реклама

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, інформує Офіційне інтернет-представництво Президента.

У заході також взяли участь представники органів державної влади, зокрема керівник ОП Андрій Єрмак, Міністерка економіки Юлія Свириденко, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Генеральний прокурор України Андрій Костін, заступник керівника ОП Ростислав Шурма, радниця керівника ОП держави Дарія Зарівна.

Учасники зустрічі обговорили питання зменшення тиску правоохоронців на легальний бізнес, оновлення принципів роботи Бюро економічної безпеки, а також необхідність підтримки підприємств ВПК, зміни до законодавства.

Окрему увагу приділили запровадженню цифрових рішень для осучаснення взаємодії держави та бізнесу, а саме - створення платформи для отримання зворотного зв'язку від бізнесу та аналітичного модуля до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який дасть змогу в режимі реального часу бачити повну картину щодо кримінальних проваджень у країні.

Очікується, що цифрова платформа сприятиме налагодженню зворотного зв'язку влади та бізнесу - регіонального, дрібного, середнього - і дасть розуміння та змогу систематизувати питання, які насамперед турбують підприємців, та визначити шляхи поліпшення бізнес-середовища.

Щодо кожного з обговорених питань було окреслено план дій та способи участі бізнесу в напрацюванні системних, конкретних рішень із залученням Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, широкого кола бізнесменів та на базі платформи «Зроблено в Україні».

Підприємці подякували Президенту та іншим представникам влади за конструктивний діалог.

Зокрема, член Ради Олег Гороховський (Monobank) зазначив, що до консультацій були залучені представники уряду, парламенту й багато профільних фахівців, і це дає підприємцям сподівання на позитивний результат.

«Дуже велику роботу виконав керівник Офісу Президента для підготовки цієї зустрічі. До консультацій із нами було залучено багато стейкхолдерів, і ми побачили багато конструктиву та щирого бажання підвищити ефективність взаємодії держави та бізнесу. Ми дуже натхненні цим треком і хочемо запевнити, що будемо активно підтримувати та комунікувати всі позитивні рішення, які напрацюємо і які будуть ухвалені для підтримки бізнесу в Україні вашою командою», - сказав бізнесмен.
Член Ради Дмитро Олійник (голова ради Федерації роботодавців України) також підкреслив, що з моменту створення Рада провела системний аналіз ситуації щодо забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність.

"Ключові завдання, які ставили для себе на зустріч, виконані. Зустріч з президентом була позитивною. Тепер уряд має виконати свою частину роботи, ВР - свою, а ми - свою. Ідеї,  як удосконалити законодавство, беруться до уваги", - написав Олійник.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Нагадаємо, Раду з питань підтримки підприємництва та економічну платформу "Зроблено в Україні" було створено наприкінці січня.

Бізнес згодом озвучив Раді з підтримки підприємництва свої пропозиції реформ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини