Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Німеччина підписали безпекову угоду

Реклама

Сьогодні, 16 лютого, Володимир Зеленський та Олаф Шольц підписали безпекову угоду між Україною та Німеччиною у межах Вільнюської декларації G7, інформує офіційне інтернет-представництво Президента України.

Двостороння угода діє протягом 10 років з моменту її підписання та чітко закріплює конкретні компоненти безпекових зобов'язань, які Німеччина надала Україні.

В угоді зафіксовано, що у 2024 році Німеччина надасть кошти на військову допомогу Україні на загальну суму понад 7 млрд євро.

Також Німеччина працюватиме над підтримкою санкційного тиску на росію та боротьбою з ухиленням від санкцій, доки триватиме війна рф проти України та доки не буде відновлено територіальної цілісності нашої держави.

Крім того, Німеччина продовжуватиме роботу в Коаліції щодо створення трибуналу щодо злочину агресії проти України для забезпечення ефективної відповідальності.

ФРН підтвердила готовність спільно з партнерами у Європейському Союзі та «Групі семи» використовувати законні шляхи, щоб спрямовувати доходи від російських активів на підтримку України.

Угода також передбачає механізм екстрених консультацій у разі можливого майбутнього збройного нападу росії на Україну, що застосовується на вимогу будь-кого з учасників протягом 24 годин для визначення відповідних подальших кроків.

Окрім того, документ закріплює відданість Німеччини підтримці зусиль України на шляху реформ, необхідних для реалізації прагнень до членства в ЄС і НАТО.

Зокрема, учасники мають намір посилити співробітництво в митній сфері, а також у сфері нагляду за фінансовим ринком, включаючи банки державного сектору.

Німеччина надаватиме допомогу Україні в гармонізації її законодавства зі стандартами ЄС. Крім того, передбачається інтенсифікація співпраці у таких сферах, як будівельна галузь, кібербезпека, цифрова трансформація / Індустрія 4.0, хімічна промисловість, електроніка / електротехніка, енергетика, сільське господарство, машинобудування, збройова промисловість та «зелена» енергетика / воднева енергетика.

Нагадаємо, у січні Україна та Британія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини