Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна може заборонити імпорт польської агропродукції

Реклама

Українська влада розглядає варіанти заборони імпорту сільськогосподарської продукції з Польщі у відповідь на блокаду кордону польськими фермерами. Про це пише Forbes з посиланням на джерела в уряді.

Видання зазначає, що кілька урядовців на умовах анонімності підтвердили дискусії щодо цього питання.

«Хотілося б уникнути цього, але ми зараз у найнижчій точці, і якщо так піде і надалі, то це доведеться зробити», - повідомив урядовець на умовах анонімності, наголосивши, що це питання є дуже чутливим.

«Ми за конструктив, але, звичайно, будемо готові реагувати», - підтвердив такі ідеї Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

За його словам, рішення може бути ухвалене протягом двох тижнів.

«Подивимося, що відбуватиметься», - додав він та відмовився коментувати деталі.

«Будемо вести активні переговори з польською стороною, і виходячи з їхньої результативності, прийматимемо рішення», - зазначив міністр.

За словами іншого джерела в уряді, слова якого цитує видання, керівництво України поки не вирішило, які саме обмежувальні заходи може запровадити. Може йтися про обмеження або повну заборону ввезення в Україну польських молочних продуктів і фруктів.

Нагадуємо, наразі польські фермери блокують шість пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 20 лютого польські погрожують заблокувати не лише всі прикордонні переходи, але й вузли зв'язку та під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини