Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК виключило з переліку міжнародних спонсорів війни американську компанію LISCR

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції виключило з переліку міжнародних спонсорів війни американську компанію Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR). Про це повідомляє пресслужба агентства.

Як зазначається, компанія надіслала лист до НАЗК, де зазначила про виконання умов, які дозволяють виключити її з переліку. Зокрема, LISCR повідомила, що усі судна російського «Совкомфлоту» були вилучені з Ліберійського міжнародного суднового і корпоративного реєстру.

«Відтепер спроможність росії транспортувати свою нафту стала ще обмеженішою, ізоляція від цивілізованого світу глибшою, а можливості отримувати «нафтодолари» - меншими», - наголошується в повідомленні.

Щоб обійти санкції, найбільша судноплавна компанія рф «Совкомфлот» у 2022 році передала функції з управління своїми майже 100 суднами до компанії SCF Management Services Dubai LTD (Об'єднані Арабські Емірати). Раніше ці судна «Совкомфлот» передавав в управління компанії SCF Management Services Ltd, зареєстрованої в Санкт-Петербурзі. Згодом SCF Management Services Dubai LTD все ж змінила свою назву на SUN SHIP MANAGEMENT. Однак, засновником вказаної компанії залишилась SCF Overseas Holding, яка афілійована саме АО «Совкомфлот».

При цьому 80 з майже 100 танкерів «Совкомфлоту» були зареєстровані під прапором Ліберії. Відповідно, реєстрація та обслуговування суден здійснювалася Ліберійським міжнародним судновим і корпоративним реєстром. Це дозволяло суднам підсанкційного «Совкомфлоту» продовжувати перевозити та торгувати своєю нафтою, що є критично необхідним для російської економіки.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини