Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників: Нацбанк оновив порядок визначення компаній критично важливими

Реклама

Національний банк оновив порядок визначення юридичних осіб критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період з метою бронювання військовозобов'язаних.

Відповідні зміни затверджено постановою Правління НБУ від 16 лютого 2024 року №21, що набирає чинності з 20 лютого 2024 року, повідомляє пресслужба регулятора.

Вони стосуються страховиків та компаній, які супроводжують автоматизовані банківські системи системно важливих банків для виконання операцій у СЕП НБУ.

Оновлений порядок дає змогу постачальникам послуги супроводження такого програмного забезпечення звертатися до Нацбанку для визначення їх критично важливими, а Нацбанку - розглядати відповідне звернення та ухвалювати рішення:

  • про визначення особи критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період для цілей бронювання військовозобов'язаних працівників;

  • про визначення особи такою, що має важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади (у разі відповідності «галузевому» критерію НБУ).

У Нацбанку звертають увагу, що зміни щодо страховиків передбачають визначення їх важливими для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади за чинними критеріями лише у разі наявності ухваленого рішення НБУ про відповідність структури власності відповідного страховика вимогам щодо прозорості.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини