Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Зустріч урядів Польщі та України відбудеться 28 березня у Варшаві

Реклама

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск відхилив пропозицію Президента України Володимира Зеленського про урядову зустріч на кордоні, повідомляє "Європейська правда".

Урядова зустріч відбудеться 28 березня у Варшаві. Туск відхилив пропозицію Зеленського з міркувань, що зустріч на кордоні була б суто символічною.

"Українська сторона також розуміє, що краще проводити ці перемовини на технічному рівні, щоб урядова зустріч мала не символічну цінність - адже нам не треба символізму у відносинах. Увесь світ бачить, наскільки ми рішуче налаштовані допомагати Україні, і немає потреби у подальших яскравих жестах солідарності", - пояснив Дональд Туск. 

"Нам потрібні конкретні пропозиції у питаннях ринку та сільського господарства. Це не потребує проявів доброї волі, але потребує важкої роботи", - додав прем'єр. 

Також він зазначив, що для пошуку рішення потрібні технічні переговори також на рівні ЄС. Для цього Туск 23 лютого зустрінеться з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і поговорить про зміни до умов торгівлі з Україною. 

Польський прем'єр також заявив, що пункти пропуску на кордоні з Україною, відповідні ділянки доріг та залізничних колій будуть внесені до переліку об'єктів критичної інфраструктури. Це робиться для того, аби допомога Україні надходила без затримок, передає Liga.net.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Читайте також: Порушення строків виконання зобов'язань та збитки через блокування кордону: до чого бізнесу потрібно готуватись вже зараз

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини