Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна звільнити працівника, який виїхав за кордон, не попередивши роботодавця?

Реклама

У Південно-Східному міжрегіональному управлінні Держпраці пояснили, чи можна звільнити працівника, якщо він виїхав за кордон під час воєнного стану, не попередивши роботодавця.

Так, у випадку, коли працівник залишив робоче місце і не виконує свої трудові обов'язки у зв'язку із воєнними діями, такий факт не може розцінюватись як прогул без поважної причини.

Тому в міжрегіональному управлінні праці рекомендують за відсутності заяви працівника про звільнення, не вирішувати питання щодо його звільнення до закінчення бойових дій.

У табелі обліку робочого часу можна проставляти позначку «інші причини відсутності». Підстави для збереження заробітноъ плати за таким працівником відсутні.

Якщо виникла необхідність виконання обов'язків відсутнього працівника, роботодавець може прийняти на його місце іншого працівника на умовах строкового трудового договору.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини