Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ЄДЕССБ запустили автоматичну первинну реєстрацію спеціальних майнових прав

Реклама

В Україні запустили автоматичну первинну реєстрацію спеціальних майнових прав в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

У пресслужбі Мінінфраструктури пояснили, що це дозволить в автоматичному режимі надавати електронні заяви в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно щодо первинної реєстрації спеціальних майнових прав на подільний об'єкт незавершеного будівництва (будинок) та його складові частини - майбутні об'єкти нерухомості (квартири, паркомісця, інші приміщення). Тобто відтепер первинна реєстрація буде відбуватися автоматично - без участі державного реєстратора.

«Автореєстрація спеціальних майнових прав дозволить убезпечити від вчинення шахрайських дій та стане корисною як для інвесторів будівництва - майбутніх власників нерухомості, так і для замовників будівництва. Інвестори матимуть змогу отримати коректну інформацію про об'єкти на порталі ЄДЕССБ, зрозуміти статус майбутнього об'єкту нерухомості та впевнитися у доброчесності забудовника. А замовники будівництва отримають зручний сервіс, швидку реєстрацію об'єкта «без паперів» та оптимізують свої витрати на ці процедури». - наголошують у міністерстві.

Після внесення в ЄДЕССБ заяви про реєстрацію СМП, замовник зможе відслідковувати статус реєстрації об'єкта в ДРРП у картці заяви.

Реєстрація відбувається в 4 кроки:

  • створення заяви;

  • підписання заяви;

  • реєстрація заяви;

  • отримання результату державної реєстрації в Держреєстрі речових прав.

У Мінінфраструктури нагадали, що для реєстрації спеціальних майнових прав, необхідно внести дані до ЄДЕССБ.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини