Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2024 році "Укренерго" розпочинає будівництво трьох стратегічних ЛЕП

Реклама

НЕК "Укренерго" цього року розпочинає будівництво трьох магістральних ліній електропередачі та зацікавлена в закупівлі на ці цілі продукції вітчизняних виробників. Про це заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький на форумі "Зроблено в Україні", передає «Інтерфакс-Україна».

"Ми цього року починаємо будувати три стратегічні лінії електропередачі, магістральні. І для цього нам, наприклад, потрібно 100 тис. високовольтних ізоляторів. На заході України є підприємство, яке може їх виробляти, хоч поки що й не виробляє. Держава тимчасово ним управляє, але зараз просте питання: запустити це виробництво, щоб ми могли купити ізолятори в нашого виробника, а не, припустімо, в Китаї", - зазначив Кудрицький.

За його словами, в балансі закупівель "Укренерго" 85% продукції українських виробників.

"Ми могли б мати і 95-97%, якби українські заводи могли виробляти стільки, скільки нам потрібно", - додав голова правління НЕК "Укренерго.

Також він зазначив, що з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну та обстрілів енергосистеми українські виробники електротехнічного обладнання значно збільшили обсяги виробництва, а також мають великий потенціал для збільшення присутності на європейському ринку. Деякі виробництва збільшили обсяг у п'ять-шість разів.

10 січня НКРЕКП затвердила інвестиційну програму "Укренерго" на 2024 рік на рівні приблизно 4,4 млрд грн. Понад 60% цих коштів планується спрямувати на будівництво нових об'єктів в енергосистемі. Зокрема, це нова потужна лінія електропередачі, яка сприятиме значному збільшенню пропускної спроможності торгівлі електроенергією з Румунією та посилить надійність енергоживлення Одещини. Крім того, цього року планується розпочати роботи зі збільшення надійності системи передачі в північних і західних регіонах.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини