Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз остаточно ухвалив рішення про виділення Україні 50 млрд євро

Реклама

Рада Європейського Союзу на засіданні 28 лютого схвалила започаткування Інструменту Ukraine Facility загальним обсягом 50 млрд євро на 2024 - 2027 роки. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Ukraine Facility - це унікальний інструмент з підтримки економічного розвитку та відновлення України на її шляху вступу до ЄС. В рамках інструменту надаватиметься безпрецедентна передбачувана підтримка на основі спільно узгоджених планів і пріоритетів Урядом України та Європейською Комісією», - наголошується у повідомленні.

В рамках Ukraine Facility, протягом 2024-2027 років Україна отримає близько 39 млрд євро прямого бюджетного фінансування, з яких понад 5 млрд складають гранти.

Також в рамках цієї програми діє механізм перехідного фінансування (Bridge financing), що після підписання відповідних міжнародних договорів відкриє шлях до отримання необхідного фінансування у коротший термін до початку дії Facility. Підписання Кредитної Угоди та Меморандуму очікується на початку березня.

Рішення Ради ЄС є кінцевим пунктом у започаткуванні Ukraine Facility та набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС, яке має відбутись найближчими днями.

До цього, 27 лютого Європарламент ухвалив рішення про виділення Україні 50 млрд євро.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини