Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В аптеках дозволили проводити профілактичні щеплення - оновлення ліцензійних умов

Реклама

Уряд постановою від 27 лютого 2024 р. № 213 вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики. Постанова набере чинності через три місяці з дня її опублікування.

Ліцензійні умови доповнено новим пунктом 18-1, який дозволяє проводити профілактичні щеплення в аптечних закладах за умови дотримання таких вимог:

1) наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, відкриття медичного кабінету без дотримання вимог підпункту 1 пункту 12 цих Ліцензійних умов, що діє відповідно до положення про такий кабінет;

2) наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами;

3) проходження фармацевтичними працівниками (фармацевтами, фармацевтами клінічними) спеціальних щорічних навчань з питань вакцинації, правил організації і техніки проведення щеплень, а також набуття навичок надання домедичної допомоги при невідкладних станах.

Як бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини