Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Полтавщині з'явився другий індустріальний парк

Реклама

Кабінет Міністрів включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк «Смарт Тех Індастрі», що на Полтавщині. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 1 березня 2024 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Концепція «Смарт Тех Індастрі» передбачає значні інвестиції в будівництво підприємства глибокої переробки агропродукції та вагомі результати роботи», - зазначив заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

На території парку, розташованому на площі в понад 13 га в Лубенському районі Полтавської області, передбачається спорудження підприємства з глибокої переробки зерна кукурудзи. Підприємство спеціалізуватиметься на виробництві харчових продуктів, продуктів борошномельно-круп'яної промисловості, готових кормів для тварин. Також серед напрямків роботи парку - виробництво готових металевих виробів, лісопильне та стругальне виробництво та ін.

Для безперервного постачання енергії на об'єкти виробництва буде збудована ТЕС загальною потужністю 3 МВт. Відповідно до укладеного з американськими інвесторами меморандуму, в облаштування інфраструктури парку планується інвестувати 7 млн дол. США, в будівництво об'єктів парку - 20 млн дол. США. Парк забезпечить створення близько 350 нових робочих місць в переробній промисловості.

«Смарт Тех Індастрі» стане другим індустріальним парком, створеним на Полтавщині.

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини