Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Швейцарія та Канада розширюють санкції проти рф

Реклама

Швейцарія оголосила про приєднання до 13-го пакету санкцій Європейського Союзу, ухваленого у відповідь на військову агресію росії. Про це повідомили на сайті Федеральної ради Швейцарії.

У рамках 13-го пакету санкцій, ухваленого 23 лютого, ЄС запровадив нові санкції у відповідь на триваючу військову агресію рф проти України. 29 лютого EAER послідував тому ж прикладу, розширивши швейцарські санкційні списки під своєю юрисдикцією, включивши в них ще 106 осіб і 88 організацій.

Під санкції потрапили насамперед ті, хто працює у військово-промисловому комплексі росії та займається виробництвом ракет, безпілотників, зенітно-ракетних комплексів та іншої військової техніки. Нові списки також стосуються російських компаній і осіб, які займаються постачанням росії оборонного обладнання з КНДР. 

Санкції також застосовано до суддів і чиновників з окупованих територій України, а також до осіб і організацій, причетних до примусового переміщення українських дітей.

Додаткові торговельні санкції були введені, щоб надалі перешкодити росії придбати чутливі товари та технології для російської армії. Ці заходи додають 27 суб'єктів під заборону на експорт товарів подвійного призначення та товарів, які можуть сприяти військовому та технологічному розвитку росії. 

Також розширено перелік товарів, які потрапляють під заборону на експорт: наприклад, тепер заборонено продаж і експорт до росії комплектуючих, які використовуються при розробці та виробництві БПЛА.

Усі заходи набули чинності о 18 годині 1 березня 2024 року.

Канадський уряд також повідомив про розширення пакету санкції щодо рф:

  • Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила про посилення з партнерами з G7 санкцій проти російських діамантів. Ця заборона доповнюється обмеженнями Канади на імпорт діамантів і ювелірних виробів з росії в грудні 2023 року, спрямованими на непрямий імпорт російських діамантів вагою 1 карат і більше. Це узгоджується із зобов'язаннями, взятими в лютому, травні та грудні 2023 року лідерами G7, зменшити доходи режиму путіна від експорту непромислових алмазів з росії.

  • запроваджено санкції проти російських чиновників у відповідь на грубі та систематичні порушення прав людини в росії. Економічні заходи  накладено на шістьох осіб. Санкції передбачають заморожування активів, заборону особам у Канаді та канадцям за межами Канади торгувати будь-якою власністю цих осіб або надавати їм фінансові чи пов'язані послуги. Також їм забороняється в'їзд до Канади. 

Особи, які потрапили під дію останніх санкцій Канади, - це високопосадовці та високопоставлені працівники російської прокуратури, суду та пенітенціарних служб, які були причетні до порушення прав Олексія Навального, його жорстокого покарання та, зрештою, його смерті.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Як перевірити контрагента за кордоном?

Санкційний комплаєнс: оцінка ризиків для бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини