Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді планують запровадити додатковий військовий збір

Реклама

Кабмін готує законопроєкт, яким, зокрема, пропонується запровадження військового збору для ФОП. Про це в ефірі телемарафону заявив Голова фінансового Комітету ВР Данило Гетманцев, передає інформагентство Уніан.

За його словами, Міністерство фінансів працює над збільшенням доходів державного бюджету на 44 млрд гривень.

"Мова йде про збільшення військового збору, запровадження військового збору для ФОП, які сьогодні його не сплачують для юридичних платників єдиного податку, для певних видів операцій - з нерухомим майном, ювелірними виробами та інших операцій", - пояснив він.

Як повідомляє "Економічна правда", наразі в Уряді та профільних комітетах ВР обговорюють план збільшення доходів бюджету на 0,5% від ВВП, який Україна має презентувати в межах програми з МВФ. Цей план передбачає запровадження додаткового оподаткування у вигляді:

  • 0,1% військового збору з прибутку підприємств та доходів ФОПів,

  • 1,5% - від вартості дорогоцінних металів,

  • 30% - від вартості ювелірних виробів,

  • 10% - від вартості рухомого майна.

Також прораховуються можливості додаткового оподаткування операцій з нерухомістю та запровадження додаткового податку на деякі інші операції.

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини