Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Єврокомісія пропонує продовжити "транспортний безвіз" з Україною, але з можливістю його призупиняти в окремих регіонах

Реклама

Єврокомісія надала пропозиції Раді Європи, які включають продовження угоди щодо лібералізації автомобільних вантажних перевезень з Україною до кінця 2025 року, повідомляється на сайті ЄК.

Комісія також пропонує деякі оновлення, щоб полегшити її імплементацію та виконання державами-членами. Зокрема, пропозиція передбачає:

  • зробити обов'язковим наявність документів, які підтверджують, що транспортний оператор належним чином уповноважений здійснювати міжнародні перевезення та що перевезення здійснюється відповідно до Договору;

  • зробити обов'язковим наявність спеціальних документів, які засвідчують, що операція без вантажу безпосередньо пов'язана з транзитною або двосторонньою операцією;

  • посилити дотримання операторами автомобільних вантажних перевезень зобов'язання, пов'язані з операціями, дозволеними відповідно до Угоди, боротьбою з шахрайством або підробкою документів водія та порушеннями безпеки дорожнього руху: такі порушення можуть призвести до вилучення ліцензії;

  • додати нове запобіжне застереження: у випадку, якщо на національному ринку автомобільних перевезень у певній географічній зоні спостерігаються серйозні порушення, які можна віднести до Угоди, угода може бути призупинена в цій географічній зоні.

Зараз пропозиції знаходяться в Раді, яка має надати Комісії мандат на переговори. Після того як Рада надасть Комісії ці повноваження, Комісія офіційно співпрацюватиме з країнами-партнерами для отримання згоди.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини