Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що вдосконалює корпоративне управління держпідприємств

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава» (законопроєкт № 5593-д), ухвалений Верховною Радою 22 лютого. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Його ухвалення є частиною євроінтеграційного процесу та програми з МВФ.

Закон надає повноваження Уряду розробити Політику державної власності. Це стратегічний документ, який визначає з якою метою держава володіє підприємствами, які компанії є стратегічними і їх важливо залишити у держвласності, а які - передати на приватизацію. 

Для стратегічних компаній акціонер з Міністерством фінансів встановлюватиме вимоги через листи-очікування з показниками рентабельності, ліквідності та платоспроможності. 

Як виконати ці показники, вирішують наглядові ради. Крім того, наглядові ради зможуть призначати та звільняти керівників компанії. З'являється система внутрішнього контролю - замість ревізійних комісій будуть ефективні інструменти: комплаєнс, управління ризиками, внутрішній аудит.

Уряд повинен розробити та затвердити порядок оцінки діяльності наглядових рад та процедуру визначення винагород. 

Також законом встановлюється чіткий перелік підстав та процедура звільнення членів наглядових рад. 

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини