Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС представила першу оборонно-промислову стратегію: Україна зможе брати участь

Реклама

ЄС висунула нову, першу в історії Європейську оборонно-промислову стратегію, повідомила Єврокомісія. 

"Вона визначає чітке, довгострокове бачення досягнення готовності оборонної промисловості в Європейському Союзі. Ми повинні мати готові оборонні системи та обладнання, коли вони знадобляться, і в необхідних кількостях", - йдеться в повідомленні.

Стратегія визначає кілька нових заходів для досягнення цієї мети:

  • заохочення країн ЄС інвестувати більше, краще, разом і по-європейськи. Цьому сприятимуть нові програми купівлі та легшої співпраці на європейському рівні.

  • зробити європейську оборонну промисловість сильнішою, чутливішою та інноваційнішою. Також буде вжито заходів для підтримки досліджень, збільшення інвестицій і роботи над проблемами вздовж ланцюгів поставок. У рамках цього в Києві відкриється Офіс оборонних інновацій.

  • фінансування підготовки оборонної промисловості через нову Європейську програму оборонної промисловості вартістю 1,5 мільярда євро та обговорення оборонних потреб для наступного довгострокового бюджету ЄС

  • об'єднавшись із партнерами по всьому світу - Україна, наприклад, зможе брати участь у програмах оборонної промисловості ЄС.

У Стратегії також визначено низку цілей. До 2030 року країни ЄС повинні:

  • спільними зусиллями купувати щонайменше 40% оборонного обладнання;

  • витрачати принаймні половину свого оборонного бюджету на продукцію, вироблену в Європі;

  • торгувати принаймні 35% оборонних товарів між країнами ЄС замість інших країн.

Це допоможе зробити ЄС безпечнішим і стійкішим. Це принесе користь не лише ЄС, а й ключовим союзникам, включаючи НАТО та Україну.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини