Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення щодо використання заморожених активів рф ухвалять найближчими тижнями - єврокомісар

Реклама

Питання про використання в інтересах України доходів від заморожених російських активів може бути вирішено найближчими тижнями, вважає член Єврокомісії з питань юстиції Дідьє Рейндерс, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Він оцінив наявність у ЄС російських державних активів у 208 млрд євро за значної їх частини в Бельгії.

За словами Рейндерса, обговорення тривають, і "вже підраховано близько 15 млрд євро доходів, які могли б бути використані в термін до 2027 року". При цьому Рейндерс уточнив, що конкретна цифра залежатиме від відсотків і дивідендів, які будуть виплачені на ці суми.

Єврокомісар також згадав про 27 млрд євро заморожених активів російського походження, що належать фізичним або юридичним особам, які підпали під санкції Євросоюзу. Щодо цих приватних авуарів вивчаються можливості їх "конфіскації в деяких випадках за судовими рішеннями".

Під час іспанського головування в Раді ЄС було підготовлено пропозицію директиви "щодо гармонізації правил стосовно санкцій за обхід санкцій". Ідеться про те, якими мають бути покарання у випадках, коли намагаються ухилитися від застосування санкцій, і зокрема, санкцій щодо замороження активів. "У таких випадках можна вдаватися до конфіскації. Але це стосується приватних авуарів", - пояснив єврокомісар.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Читайте також:

Міжнародні банки закликають Британію врегулювати законодавчо арешт російських активів

ПАРЄ закликає держави-члени Ради Європи активно співпрацювати у переданні заморожених активів рф

Білий дім підтримує конфіскацію заморожених активів росії на суму близько $300 млрд для відновлення України

Україна повідомила західним союзникам, що надання відсотків із заморожених російських активів недостатньо для компенсації збитків - Reuters

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини