Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підстави для відмови у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку: роз'яснення податківців

Реклама

Податківці нагадали, які є підстави для прийняття рішення про відмову у реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Так, відповідно до п. 299.6 ст. 299 ПК України підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку є виключно:

  • невідповідність такого суб'єкта вимогам, встановленим ст. 291 ПК (стосується вимог щодо обсягу доходу для відповідної групи, використання праці найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, здійснення видів діяльності).

  • наявність у суб'єкта господарювання, який утворюється у результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов'язань чи податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;

  • недотримання таким суб'єктом вимог, встановлених п.п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПК (щодо порядку переходу на спрощену систему оподаткування).

У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов'язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб'єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб'єктом господарювання у встановленому порядку (п. 299.5 ст. 299 ПК).

Офіційні роз'яснення ДПС щодо податкових та митних правил, декларацій, конкретних ситуацій (ресурс «ЗІР») у зручному форматі представлені у розділі «База податкових знань» в LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини