Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада врегулювала митне оформлення біометану

Реклама

Верховна Рада ухвалила зміни до Митного кодексу України та інших законів України щодо особливостей здійснення митного контролю та митного оформлення окремих категорій товарів (проєкт № 9456).

Законопроект було розроблено з метою розвитку нової сфери виробництва енергії та виконання міжнародних зобов'язань щодо декарбонізації.

Зокрема, документом вносяться зміни до Митного кодексу щодо митного контролю та митного оформлення біометану, що переміщуються трубопровідним транспортом через митний кордон України.

Митне оформлення біометану здійснюватиметься на підставі відомостей щодо обсягів біометану, який під час переміщення трубопровідним транспортом за своїми фізико-хімічними характеристиками може бути заміщений відповідним обсягом природного газу або їх сумішшю, за кожним пунктом приймання-передачі газу окремо.

Декларант повинен подати митному органу:

  • додаткову митну декларацію, яка містить відомості про гарантію походження біометану, передбачену статтею 82 Закону України «Про альтернативні види палива», на відповідний обсяг біометану.

Митне оформлення обсягу біометану, що переміщується трубопровідним транспортом через митний кордон України за ЗЕД-договорами (контрактами), здійснюється за умови дотримання вимог статті 83 Закону України «Про альтернативні види палива».

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини