Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні вперше провели електронні збори акціонерів

Реклама

В Україні вперше провели збори акціонерів у електронному форматі через авторизовану Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку електронну систему. Процес повністю супроводжував Центральний депозитарій. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Збори були проведені 20 березня 2024 року однією з компаній групи МХП. Вони стали першими проведеними в історії України електронними зборами акціонерів.

«Електронні збори відкривають нові перспективи для ефективного управління та забезпечують прозорість у процесі прийняття рішень. Це важливий крок у розвитку корпоративного управління та зміцненні довіри акціонерів», - наголошується у повідомленні.

За словами Голови НКЦПФР Руслана Магометова, відтепер акціонери можуть брати активну участь у важливих рішеннях, користуючись передовими сучасними технологіями електронного голосування.

«Цей механізм проведення зборів зрозумілий іноземним інвесторам, що може зробити нашу економіку привабливішою для залучення коштів», - підкреслив Голова НКЦПФР.

«Маючи успішний досвід впровадження таких послуг, як дистанційні збори та збори власників облігацій, ми сфокусувалися на створенні технологічної платформи для проведення електронних зборів. У результаті більш ніж річної роботи команди НДУ, було запроваджено нову систему Veleten, яка забезпечить практику електронного голосування в Україні і буде основою для інших послуг Центрального депозитарію», - зазначив Голова Правління ПАТ «НДУ» Олексій Юдін.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини