Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США хочуть, щоб G7 підтримала пропозицію про продаж облігацій для України на $50 млрд - Bloomberg

Реклама

США пропонують G7 випустити облігації для України на 50 мільярдів доларів, які будуть забезпечені прибутками від заморожених російських активів, повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Пропозиція передбачає об'єднання активів російського центрального банку на суму 280 мільярдів доларів, які були заморожені країнами G7 та Європейським Союзом, прибутки від яких спрямують на так звані "облігації свободи", повідомили анонімні джерела Bloomberg.

За інформацією видання, понад дві третини заморожених активів рф заблоковано в ЄС, де вони дають близько 3,6 мільярда доларів чистого прибутку на рік. Надходження, як зазначили в Bloomberg, від можливого розміщення облігацій дорівнюватимуть майже 60 млрд доларів допомоги США, яка все ще заблокована в Конгресі.

Обговорення перебувають на ранній стадії та ще тривають. Деякі країни G7, включаючи Німеччину та Францію, висловили обережність щодо нової ідеї, зазначив один із співрозмовників видання.

Деякі країни ЄС, включно з Естонією, закликали союзників бути сміливішими і повністю конфіскувати активи.

G7 раніше заявляла, що активи залишатимуться замороженими, доки росія не погодиться заплатити Україні за завдану нею шкоду. Союзники в останні місяці обговорили кілька варіантів того, як отримати заморожені активи - від використання грошей як застави для залучення боргів або видачі гарантій проти заморожених коштів. Аргумент США полягає в тому, щоб розробити варіант, який максимізує дохід від заморожених активів, щоб швидко отримати більше підтримки України.

Наразі лідери ЄС наближаються до домовленості про використання доходів від заблокованих активів для фінансування військових потреб України. Відповідно до планів, представлених цього тижня, основна частина прибутків, які здебільшого зберігаються через бельгійську розрахункову палату Euroclear, буде передана до Європейського фонду миру, механізму, який використовується в основному для відшкодування урядам військових закупівель, призначених для України, і менша частка для регулярного бюджету ЄС для України.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини