Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ виділяє Україні транш обсягом близько 880 млн доларів США

Реклама

Рада директорів МВФ 21 березня завершила Третій перегляд розширеної угоди в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України, що дозволило отримати еквівалент близько 880 мільйонів доларів США (663,9 мільйона СПЗ), які будуть спрямовані на підтримку бюджету, повідомила пресслужба МВФ.

В НБУ зазначили, що ці кошти також підтримають міжнародні резерви України, що посилить спроможність Нацбанку забезпечувати курсову стійкість та зберігати макрофінансову стабільність.

Черговий успішний перегляд програми є важливою умовою доступу України до пакета загальної фінансової підтримки від міжнародних партнерів на чотирирічний період дії програми обсягом 122 млрд дол. США.

Керівництво МВФ відзначило, що українська влада і надалі виконує взяті на себе зобов'язання в межах програми EFF, а також залишається відданою амбітному плану реформ. Україна виконала всі структурні маяки та індикативні цілі, а також усі, крім одного, кількісні критерії ефективності (йдеться про незначне недотримання нижньої межі податкових надходжень, що пов'язано з блокуванням кордонів).

Окремо Фонд підкреслив, що, незважаючи на руйнівний вплив війни, українська економіка продемонструвала надзвичайну стійкість у 2023 році. Збереження макроекономічної стабільності, забезпечення фіскальної та боргової стійкості, створення підґрунтя для відбудови та шляху до вступу до Європейського Союзу потребують подальшого сталого імпульсу для впровадження реформ.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини