Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Впровадження порядків щодо перевірки кінцевих бенефіціарів відтерміновано до 1 вересня

Реклама

Впровадження порядків щодо перевірки кінцевих бенефіціарих власників відтерміновано до 1 вересня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба Мінюсту.

Відповідне рішення було ухвалено з метою вжиття всіма суб'єктами первинного фінансового моніторингу організаційних заходів, необхідних для впровадження механізму повідомлення держателя ЄДР про виявлення розбіжностей у відомостях про кінцевого бенефіціара та структури власності юридичної особи.

Так, зокрема:

  • наказом Мінюсту від 18 березня 2024 року № 727/5 відтерміновано до 1 вересня впровадження Порядку повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей між отриманими суб'єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи (про які розбіжності йдеться та які вимоги до оформлення й подання відповідного повідомлення, див. коментар "Повідомлення про розбіжності в бенефіціарних відомостях").;

  • спільним наказом Мінюсту та Мінфіну від 22 березня 2024 року № 834/5/142 відтерміновано до цієї ж дати впровадження Порядку передачі держателем Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань інформації про розбіжності між відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи, отриманими суб'єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки юридичної особи, та відповідними відомостями, розміщеними в зазначеному реєстрі, та про суб'єкта первинного фінансового моніторингу, яким виявлено такі розбіжності, до спеціально уповноваженого органу.

Раніше Мінюст вже переносив їх запровадження з 1 грудня 2023 року на 1 квітня 2024 року.

Важіль впливу у формі притягнення до відповідальності за порушення у сфері державної реєстрації юридичних осіб стосовно бенефіцірних відомостей ми докладно розглядали в матеріалі "Визначено процедуру притягнення до відповідальності за порушення даних в ЄДР про бенефіціарів".

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини