Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет схвалив законопроект про "клуб білого бізнесу"

Реклама

Податковий Комітет ВР схвалив законопроект про "клуб білого бізнесу", про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Йдеться про законопроєкт № 11084, який пропонує запровадити систему управління комплаєнс-ризиками (дотримання вимог податкового законодавства) включно зі зміцненням доброчесності та довіри до Державної податкової служби України. Детальніше про проєкт ми писали раніше

"Якщо підприємець відповідає простим  та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищий за середні по галузі рівень заробітної плати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється", - додав депутат.

Платники податків, включені до Переліку, отримуватимуть такі переваги:

  • мораторій на документальні перевірки;

  • скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування - 5 календарних днів;

  • індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів;

  • за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв'язку, у тому числі у режимі відеоконференції;

  • платник податків на свій запит у п'ятиденний строк має право отримати відомості про наявну у контролюючого органу податкову інформацію, яка може свідчити про податкові ризики у діяльності платника податків, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також добірку актуальної аналітики для бізнесу щодо комплаєнсу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини