Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Введено в дію новий пакет санкцій від РНБО

Реклама

Президент України Указом № 219/2024 від 4 квітня 2024 року ввів в дію рішення РНБО від 4 квітня 2024 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Санкції введено на період 3 та 10 років стосовно 7 фізичних і 86 юридичних осіб.

Обмежувальні заходи передбачають блокування активів, припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборону участі у приватизації, заборону здійснення публічних та оборонних закупівель, припинення дії торговельних угод та ін.

Як зазначає liga.net, РНБО цим рішенням продовжила "антиконтрабандні" санкції, запроваджені ще у 2021 році, термін дії яких сплинув 3 квітня.

РНБО продовжила на десять років санкції проти скандального бізнесмена Араіка Амірханяна (громадянин Росії і Вірменії), та впровадила санкції проти юридичних осіб, частина з яких перебувала під "антиконтрабандними" санкціями, частина - під тими ж санкціями, що й Амірханян, частина - під "російськими" санкціями.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини