Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замість КРАІЛ створять новий орган контролю за гральним бізнесом - Гетманцев

Реклама

Замість Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) буде створено службу, підпорядковану одному з органів виконавчої влади. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі "Радіо Свобода".

«Ми звернули увагу на істотний недолік регулювання в сфері грального бізнесу - це відсутність системи онлайн-моніторингу. На жаль, цю систему КРАІЛ не може запустити вже більше ніж три роки. Система ця вирішувала б дуже багато: від оподаткування до контролю за діяльністю гральних закладів. На жаль, ми бачимо, що цей процес заблокований. На жаль, ми бачимо, що результату жодного немає», - розповів Гетманцев.

За його словами, саме тому народні депутати підтримали урядовий законопроєкт про ліквідацію КРАІЛ і передачу функцій цього органу одному з органів центральної виконавчої влади.

Водночас Гетманцев не підтвердив передачу функцій контролю Мінцифри.

«Ви говорили про Мінцифри - немає цього в законопроєкті, ніхто Мінцифри не передає. Йдеться про створення не колегіального органу великого, не комісії великої, а звичайної служби, яка б швидко і якісно виконувала ці завдання», - пояснив голова комітету.

Крім того, він зазначив, що накопичилися зміни, які необхідно внести до чинного законодавства, тому їх об'єднали в один законопроєкт.

«До цього накопичувався цілий ряд змін до чинного законодавства, які є необхідними і щодо протидії лудоманії, і щодо забезпечення дотримання організаторами грального бізнесу чинного законодавства. Ми об'єднали все це в один законопроєкт. Ми покращуємо законодавство. Так, воно стає більш жорстким для грального бізнесу, але в суспільстві існують певні види діяльності, які повинні бути жорстко врегульовані державою. І тут мова йде не про розвиток бізнесу, тут мова йде про суспільне здоров'я і забезпечення безпеки» - резюмував Гетманцев.

Нагадаємо, Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив законопроєкт про ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини