Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить запровадити електронну комунікацію з ТЦК

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація ініціює запровадження електронної комунікації бізнесу з територіальними центрами комплектації та соціальної підтримки. Про це повідомляє пресслужба ЄБА.

Як зазначається, протягом останніх двох років виникають питання щодо ефективної взаємодії між бізнесом і ТЦК та СП.

Члени Європейської Бізнес Асоціації відмічають складність процесу, відсутність чітких процедур, необхідність фізичного відвідування ТЦК та СП, обмежену кількість прийомних годин, черги, відсутність чіткого переліку та адрес ТЦК та СП, відсутність зворотного зв'язку щодо деяких запитів тощо. Більше того, спостерігаються «рейди» деякими містами країни представників Центрів - про причини, правила проведення яких також би було доречно прокомунікувати або все ж обирати більш цивілізовані підходи в роботі.

На думку бізнес-спільноти, вищезазначене в сукупності часто ускладнює продуктивну комунікацію та процес виконання бізнесами своїх зобов'язань. Крім того, це негативно впливає і на якість ведення військового обліку, створює додаткове адміністративне навантаження на бізнес та є важливим фактором у прийнятті рішень щодо розширення бізнесу та збільшення інвестицій в економіку.

У зв'язку з цим ЄБА просить Віце-прем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та Міністра оборони Рустема Умерова звернути увагу на ситуацію, що склалася, та вжити відповідних заходів.

Бізнес-спільнота пропонує:

  • запровадити процедуру електронної комунікації бізнесу з ТЦК та СП в частині ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов'язаних та звірки списків військовозобов'язаних;

  • передбачити публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації;

  • встановити чіткі строки для ТЦК та СП щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень тощо;

  • запровадити необхідність для ТЦК та СП надавати відповіді підприємству з роз'ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини