Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Маніфест 42" закликає Президента продовжити мораторій на блокування роботи бізнесу

Реклама

Громадський рух “Маніфест 42” закликає Президента України Володимира Зеленського продовжити мораторій на проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях, які можуть заблокувати підприємницьку діяльність.

Про це йдеться в заяві руху.

"До завершення тримісячного мораторію залишилося два тижні, бізнес констатує відсутність нових кримінальних проваджень, які створюють ризики порушення 42 статті Конституції, що гарантує право на підприємницьку діяльність. Водночас за результатами аудиту ми чекаємо закриття раніше відкритих справ, які роками, а інколи й десятиріччями, слугують підставою для перевертнів у погонах кошмарити бізнес", - сказано в заяві.

Підприємці зазначають, що корупційний тиск продовжується, а слідчі роблять все можливе, щоб відновити отримання хабарів за право вести бізнес. "Аудит кримінальних справ, передбачених президентським указом, або відсутній зовсім, або триває за нікому невідомими критеріями", - йдеться у заяві. 

За інформацією Громадського руху, Офіс Генерального прокурора готує на 24 квітня звіт про підсумки аудиту. “Маніфест 42” готує альтернативний звіт, в якому будуть згадані знакові резонансні справи та свавілля НАЗК й податківців.

"Маніфест 42" також закликав Раду з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при Президентові України розпочати розгляд обґрунтованості найбільш резонансних кримінальних справ, які мають ознаки корупційного тиску на бізнес та факти порушення конституційного права на підприємницьку діяльність. 

На підприємство прийшли з обшуками чи перевірками? Знайте як захиститися правовим шляхом завдяки LIGA360. Замовляйте за посиланням. 

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини