Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На румунсько-українському кордоні побудовано найбільший в Європі перевантажувальний зерновий термінал

Реклама

Grampet Group, який є лідером приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії, оголосив про завершення будівництва та початок випробувань найбільшого перевантажувального терміналу для перевалки сільгосппродукції в Європі, інвестиції в який становили EUR10 млн, Про це пише Forbes Romania.

Як зазначається, термінал розташований у Дорнешті (повіт Сучава), що знаходиться на кордоні з Україною. Він дозволить транспортувати 240 000 тонн зерна та сільськогосподарської продукції на місяць та стане стратегічним пунктом у спрощенні руху вантажів до порту Констанца.

При максимальній проєктній потужності 3 млн тонн комплекс оснащений станцією навантаження вагонів (довжиною 128 м) і станцією розвантаження (довжиною 120 м), які дозволяють одночасно навантажувати/розвантажувати 8 вагонів. Потужності подібні до терміналів морських і річкових портів, що дає можливість транспортувати продукцію без втрати якості та з максимальною продуктивністю - 500 тонн на годину.

Термінал у Дорнешті буде офіційно відкрито відразу після завершення тестового періоду.

Читайте також: Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини