Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які будуть штрафи за порушення правил військового обліку і мобілізації: рішення Комітету

Реклама

Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності розглянув законопроєкт № 10379 щодо посилення відповідальності за військові правопорушення та запропонував викласти проєкт у новій редакції та ухвалити його в цілому.

З проєкту виключено кримінальну відповідальність і визначено розміри штрафів для громадян і посадових та юридичних осіб. 

До Кодексу України про адміністративні правопорушення запропоновані такі зміни:

  • встановити, що адміністративне стягнення за вчинення в особливий період порушень правил військового обліку та мобілізації, може бути накладено протягом одного року з дня його вчинення;

  • порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку - тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот нмдг (3400-5100 грн). Повторне або в особливий період порушення - штраф від однієї тисячі до однієї тисячі п'ятисот нмдг (17000-25500 грн).

  • порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію - тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот до п'ятисот нмдг (5100-8500 грн) і на посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об'єднань - від однієї тисячі до двох тисяч нмдг (17000-34000 грн). Повторне обо в особливий період порушення - штрафу на громадян від однієї тисячі до однієї тисячі п'ятисот нмдг (17000-25500 грн) і на посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об'єднань - від двох тисяч до трьох тисяч п'ятисот нмдг (34000-59500 грн).

Протокол не складається у разі вчинення в особливий період таких правопорушень, якщо особа не з'являється без поважних причин або без повідомлення причин не прибуття на виклик та за наявністю у ТЦК підтвердних документів про отримання особою виклику.

Положення проєкту системно пов'язані із проектом про мобілізацію, який вже готовий до другого читання. Деталі проєкту - за посиланням

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини